- OVER MIJ -


Wat fijn dat je mij beter wilt leren kennen.

 

Ik ben Sanderijn de Bruin en ik zie het mooie in alles. 

In de natuur, in mensen, in dieren, in de kleine dingen van het leven, in de gesprekken die ik met mensen heb, in de dankbaarheid van het mogen zijn op deze wonderlijke aarde en mogen genieten van de natuur.

 

Als natuurlijk licht fotograaf gebruik ik geen studio, flitsers of andere hulpmiddelen om dat wat ik zie vast te leggen met mijn camera.

 

Ik ben als 18-jarige jonge vrouw in 1995 begonnen op de kunstacademie in Enschede en heb daar na het bredere basisjaar gekozen voor de uitstroomrichting fotografie. Dat was nog tijdens de analoge fotografie. Ik heb geleerd mijn eigen rolletjes te ontwikkelen en mijn eigen foto's in de doka af te drukken. Ik fotografeerde vooral veel zwart wit in die periode. Doordat ik analoog heb leren fotograferen, moest ik echt goed leren kijken, compositie bepalen en de instellingen correct hebben, want ik had maar 12, 24 of 36 foto-pogingen op 1 rolletje en het resultaat was pas zichtbaar na ontwikkeling van het rolletje.

Na de kunstacademie heb ik lange tijd vooral voor mijzelf gefotografeerd en heb ik diverse andere opleidingen en werkzaamheden in die jaren erna gedaan, die niks met fotografie te maken hadden.

Toen de eerste digitale camera's op de markt kwamen ben ik begonnen met een Canon spiegelreflex camera en dit merk gebruik ik nu nog steeds het liefst. Ik fotografeer sinds eind 2021 met de systeemcamera (R6) van Canon.

Toen mijn dochter werd geboren, nam ik haar vaak mee als peuter en kleuter naar buiten en fotografeerde haar terwijl ze heerlijk speelde, bloemetjes plukte of rond rende in het recreatiegebied waar ik nu nog steeds woon.

Dit ligt in de polder tussen Rotterdam en de Zuid-Hollandse kust, en heet 'De Bernisse' (Simonshaven).

Ik woon hier aan het water en heb prachtige zonsopkomsten en ondergangen, iedere dag weer. Dit heb ik ook echt veel gefotografeerd, alsmede uitgestrekte landschappen in Italië of juist de karakteristieke dorpjes, klinkerweggetjes, maar ook Rotterdam qua architectuur is zeer interessant geweest voor mij om te fotograferen. Het strand is voor mij een plek waar ik echt tot rust kom. Heerlijk in het zand, het water op de achtergrond, wandelen in de duinen. Een grote inspiratiebron voor mijn fotografie. Ik laat mij altijd leiden door het licht en de natuurlijke omgeving, ik zie overal wel iets moois in.

Vanaf 2019 fotografeerde ik mijn dochter en onze pony Pip vaak en in 2021 ben ik vanuit nieuwsgierigheid mijn fotografie bedrijf gestart.

Ik wilde voelen en ontdekken of ik dit ook voor anderen zou kunnen en willen doen. Ik heb diverse cursussen en meeloopdagen gevolgd, om mijzelf hierin te ontwikkelen en inmiddels weten veel lieve mensen met hun paard of hond mij te vinden en fotografeer ik daarnaast graag prachtige, bezielde vrouwen die een eigen bedrijf zijn begonnen, gezinnen of vrouwen die in blijde verwachting zijn, vaak samen met lieve kleine broertjes of zusjes die er bij zijn en merk ik dat vooral de connectie voelen, het gesprek met elkaar aangaan en de échte jij, gezien door mijn fotografisch oog, in het prachtige, natuurlijke licht mij de meeste voldoening geven.

Echt zijn. Puur zijn. Vrij zijn.

Dat is de echte magie die ik in alles zie.


- FUNNY FACTS -


Als ik tijdens het uitzoeken van de foto's op mijn computer bloopers en grappige foto's tegenkom, fotografeer ik die met mijn telefoon en stuur ze vaak naar degene die er op staat. Ik houd enorm van die grappige momenten die we hebben tijdens een reportage. Ik kan dan gewoon schaterlachend achter mijn computerscherm zitten.

 

Mijn moeder is mijn grootste fan, al vanaf dat ik mijn eerste (tweedehands) analoge spiegelreflex camera kocht, met 15 á 16 jaar oud, en ze mijn foto's zag, zei ze al: je hebt het fotografisch oog van je opa geërfd meisje! Zij heeft altijd iets gezien in mijn foto's, wat een rode draad vormde voor mijn fotografie stijl.

 

Ik ben dol op pure chocolade en/met karamel en nootjes (in combinatie met ijs mag ook).

 

Mijn dochter en ik hebben de grootste lol als zij op Pip (onze pony) en ik op mijn stalen ros een buitenritje maken en we allerlei liedjes verzinnen op bestaande kinderliedjes. We liggen samen altijd helemaal in een deuk.